BM - Tessenderlo

Ingrijpend energetische renovatie van een gezinswoning

In Tessenderlo kreeg een bestaande woning een complete make-over. Zowel de binnen- als de buitenzijde werden grondig aangepakt met een knap resultaat tot gevolg. De coördinatie van de werken vertrouwden de klanten toe aan R-Consult. Voor dit project omvatte de coördinatie onder andere het opvragen van prijzen, voorbereiden en bespreken van prijsvergelijkingen, opstellen en opvolgen van de planning en het coördineren van de aannemers.

In de eerste fase van de werken werd de buitenschil volledig opgewaardeerd. Er werd gestart met een nieuw dak en de aanpassingen van de dakkapellen. Ook werden er structurele werken uitgevoerd zoals het maken van 2 grote raamgehelen in de achtergevel en het rechtmaken van alle streklagen boven de bestaande ramen, deuren en garagepoorten. Vervolgens werd het buitenschrijnwerk vernieuwd en werd de gevel geïsoleerd en voorzien van een gevelpleister.

Ook de binnenzijde van het gebouw werd stevig aangepakt. Niet enkel werden hier structurele werken uitgevoerd, ook heeft men de volledige elektriciteit en sanitair/HVAC – installatie vernieuwd. Voorts werden de bestaande binnendeuren en trap gezandstraald waardoor deze behouden werden. De binnendeuren werden voorzien van nieuw beslag, passend in het concept van de woning. Naast een nieuwe vloerbekleding en het bijwerken van bestaande muren, heeft de schrijnwerker in verschillende kamers maatmeubilair voorzien. Ook een nieuwe keuken en badkamer konden niet ontbreken in deze totaalrenovatie. Tot slot werd de volledige woning geschilderd en kon de klant zorgeloos verhuizen.

Samengevat: voor dit project mag er gerust gesproken worden van een totaalrenovatie. Niet alleen werd een visueel prachtig resultaat bekomen, ook werd er met een E-peil van 55 een statement gemaakt bij deze Ingrijpend Energetische Renovatie.

Januari 2019 De werken zijn gestart midden januari 2019.

11 maanden Dit project werd gerealiseerd op minder dan 1 jaar tijd.

E-peil 55 Er werd een E-peil van 55 gerealiseerd. Ruimschoots onder de normwaarde E90.

Geleverde diensten

  • Afbraak
  • Ruwbouw
  • Buitenschrijnwerk
  • Technieken
  • Chape- en pleisterwerken
  • Keuken & badkamer
  • Vloer- en tegelwerken
  • Binnenschrijnwerk

IER

IER – Ingrijpend Energetische Renovatie: Een renovatie waarbij voldaan moet worden aan volgende voorwaarden:

  • Minstens 75 % van de buitenschil moet geïsoleerd zijn;
  • Vernieuwing van de opwekker voor verwarming en koeling.

Bij deze renovatie werd de buitenschil aangepakt op verschillende manieren. Zo werd er gestart met een nieuw dak dat langs de binnenzijde werd geïsoleerd. Hierna werd het buitenschrijnwerk vervangen door aluminium buitenschrijnwerk met isolerende beglazing. Aansluitend werd de gevel langs de buitenzijde geïsoleerd en voorzien van een gevelpleister. Tot slot werd de keldervloer geïsoleerd om een gesloten thermische isolerende schil te verkrijgen.

Aan de tweede voorwaarde werd voldaan door onder andere een nieuw verwarmingssysteem te installeren en de woning te voorzien van de nodige ventilatie in de vorm van een ventilatiesysteem type C+.

Rob is een heel fijne bouwcoördinator om mee samen te werken. Hij volgt de hele renovatie zeer nauwgezet op & heeft zeer hoge kwaliteitseisen. Dat zie je terugkomen in zowel de aannemers die hij aanbrengt als de opvolging die hij doet.