Bouwcoördinatie zet jouw ontwerp om in realiteit

Wat is bouwcoördinatie?

Bouwen en verbouwen is vaak een éénmalige gebeurtenis waar toch heel wat bij komt kijken. Kennis van de laatste technieken, materialen en regelgeving is hierbij uiterst belangrijk. Heb jij al een ontwerp? Dan kan je op ons rekenen als deskundige partner om jouw bouwdroom waar te maken. We nemen alle stress van de bouwwerken van je over.

Heb jij nog ontwerp/plan laten maken en/of nog geen idee hoe je wilt starten? Dan is onze all-in-formule mogelijks iets voor jou.

Wij coördineren jouw bouwproject

Bij klassieke sleutel-op-de-deur firma’s ben je beperkt in keuze. Wij geloven dat een droomproject geen limieten heeft qua materiaal of leveranciers. Wij hebben een groot netwerk aan contacten (aannemers, architecten, keurders, verslaggevers…) voor alle werkzaamheden. 

Hierdoor kunnen we uitgebreide mogelijkheden en competitieve prijzen aanbieden. We adviseren je op basis van onze ervaring, maar je hebt vrij de keuze met wie je in zee wil gaan.

Wij nemen alle communicatie en administratie (contacten met leveranciers, aannemers, keuringen…) van je over. Zo houd jij energie over voor leuke kanten van het bouwproject. We houden ook de planning nauwlettend in de gaten.  

Wij communiceren van persoon tot persoon. We respecteren jouw verwachtingen. Plus we stellen ook voor onszelf het hoogste doel voorop: een klant die voor 100% tevreden is met het resultaat. 

Door middel van een financieel overzicht dat steeds wordt bijgewerkt, bewaken wij het vooropgestelde budget. Eventuele wijzigingen bespreken we op voorhand en nemen we op in ons overzicht. Zo zijn er geen onaangename verrassingen aan het einde van de rit.

Voor elk onderdeel van het bouwproces zoeken we een gespecialiseerde aannemer. Zo blijven we binnen de verwachtingen van het budget, maar maken we geen compromissen qua afwerking.

Hoe verloopt onze samenwerking tijdens bouwcoördinatie?

In elke goede relatie staat communicatie voorop. Samen gaan we bekijken hoe jouw droomhuis eruitziet en welke elementen er absoluut niet mogen ontbreken. Je huis is namelijk een weerspiegeling van wie jij bent. We leren tijdens deze kennismaking niet enkel jou kennen, we tonen je ook onze waarden en werkwijze.

Als de klik er is, brengen we je in contact met een architect die bij jou past. Deze maakt op basis van jouw wensen een voorontwerp. Na overleg tussen jou en de architect wordt er een finaal ontwerp gemaakt. Heb je al een ontwerp

We maken een gedetailleerde kostenraming op basis van je ontwerp. Zo krijg je voor de start van de werken een duidelijk beeld van het uiteindelijke kostenplaatje. 

Wanneer wij enkel de bouwcoördinatie voor onze rekening nemen, ben je zelf verantwoordelijk voor alle nodige studies (stabiliteit, EPB, veiligheid…), uitvoeringsplannen en een meetstaat. Van zodra dit in orde is, zijn wij klaar om erin te vliegen.

We bekijken de planning en delen alles op in loten:

 • Wanneer moet wat gebeurd zijn?
 • Wil je zelf werken uitvoeren?
 • Ken je aannemers die je graag wilt inschakelen?

Dit is allemaal mogelijk. Er wordt tijdig gecommuniceerd wat er wanneer moet uitgevoerd worden. Bovendien hebben wij hebben een uitgebreid netwerk aan contacten voor elk deelproject. Zo kan je zelf perfect vergelijken tussen verschillende uitvoeringen en prijzen

Ook hier zorgen wij voor de coördinatie en vragen we de nodige offertes voor je op. Op basis van de offertes geven wij ons advies, maar de eindbeslissing ligt bij jou. Zo kiezen we samen de juiste partner voor elke opdracht.

R-Consult zorgt ervoor dat jouw project vlekkeloos verloopt:

 • We communiceren met alle partijen.
 • We zorgen ervoor dat de verschillende aannemers op de juiste momenten aanwezig zijn.
 • We bezorgen de nodige informatie en voorbereidingen aan de betrokken aannemers.
 • We zijn het aanspreekpunt voor aannemers en de andere betrokken partijen.
 • We voeren een technische controle uit.
 • We ondersteunen de aanvraag van nutsvoorzieningen.
 • We laten de verplichte keuringen uitvoeren (riolering, ventilatie, blowerdoortest…).
 • We kijken na of de facturen correct zijn voor je deze moet betalen.
 • We gieten alle facturen in een financieel overzicht.
 • En nog zoveel meer.

Geen onvoorziene kosten, geen stress, geen lange dagen. Het project wordt afgerond volgens planning, budget en ontwerp. We overhandigen je de sleutel en jij kan gaan genieten. 

Tevreden eigenaars, dat is het doel van elk project bij bouwcoördinatie.

Score: 5 / 5

De combinatie van weinig verbouwingsstress, interessante offertes, hoge kwaliteit van afwerking en snelle uitvoering maken dat de samenwerking met R-Consult voor ons de beste beslissing van de renovatie was!

Score: 5 / 5

Rob heeft zeer hoge kwaliteitseisen en dat zie je terugkomen in zowel de aannemers die hij aanbrengt als de opvolging die hij doet. Alles wordt tot in de details nagekeken en overlopen met de aannemers.

Score: 5 / 5

Rob neemt eigenlijk alle stress weg die doorgaans bij een verbouwing komt kijken. Problemen worden opgelost nog vooraleer je er als klant van op de hoogte brengt of Rob zorgt ervoor dat dit meteen in orde komt, zodat je je als klant daar ook geen zorgen over moet maken.

Score: 5 / 5

De aannemers die Rob aanbrengt hebben afgewerkt aan heel hoge kwaliteit en dit voor een zeer correcte prijs. Zelf aangevraagde offertes kwamen steevast een stuk duurder uit.

Score: 5 / 5

Hij is vaak aanwezig op de werf en geeft regelmatig updates met foto’s en extra uitleg. Dat vond ik een enorm voordeel. 

Score: 5 / 5

Dankzij de bouwcoördinator is onze woning al na 9 maanden klaar!

(volledige artikel: https://www.meerdancontent.be/content-van-de-maand/blunders-en-sjanskes-op-de-bouw-496/)